A 10. KAPOSFEST PROGRAMJA VOLT 2019

Nyitókoncert 19:00

7400 Kaposvár, Noszlopy Gáspár u. 5-7

Maurice Ravel: Bevezetés és Allegro hárfára, klarinétra, fuvolára és vonósnégyesre

Mirjam Schröder – hárfa, Duleba Lívia – fuvola, Szűcs Péter – klarinét,

Baráti Kristóf – hegedű, Bácsy-Schwartz Zoltán – hegedű, Razvan Popovici – brácsa, Camille Thomas – cselló

Dmitrij Sosztakovics: e-moll trió Op.67 No.2

Alexei Volodin – zongora, Baráti Kristóf – hegedű, Várdai István – cselló

– szünet –

Ottorino Respighi: Il Tramonto (A napnyugta) – kantáta szoprán hangra és vonósnégyesre

Kristóf Réka – szoprán, Diana Tishchenko – hegedű, Bácsy-Schwartz Zoltán – hegedű,

Razvan Popovici – brácsa, Stephan Koncz – cselló

Dohnányi Ernő: Sextett

Frankl Péter – zongora, Mácsai Zoltán – kürt, Szűcs Péter – klarinét, Baráti Kristóf – hegedű,

Lars Anders Tomter – brácsa, Várdai István – cselló

 

Szinyei Merse Pál műveinek kiállítása tárlatvezetéssel

 

A fesztivál fennálásának eleje óta a képzőművészet elhanyagolhatatlan eleme a programkínálatnak. Főleg azért, mert Kaposvár, mint a Festők városa ontja magából a kiváló kiállításokat. 2019 májusában nyílt a szabad levegőn megfigyelt fény- és színjelenségeket visszaadó plein air festészet magyar megteremtője, Szinyei Merse Pál munkásságát bemutató tárlat az Együd Árpád Kulturális Központ Vaszary Képtárában. A kiállítás anyagának döntő része a Magyar Nemzeti Galériából, szegedi, miskolci, győri, pécsi köz- és magángyűjteményekből érkezett a somogyi megyeszékhelyre. Az érdeklődők két alkalommal vehetnek részt a tárlatvezetéseken, amelyből az egyik egy különleges éjszakai alkalom lesz.

Kaposvári Virágfürdő

 

Tárt kapukkal várja a vendégeket a Kaposvári Virágfürdő is, ahol kedvezményekkel és kényeztető kezelésekkel készülnek a Kaposfest vendégei számára. A bérletes vendégek, valamint az érvenyes jeggyel rendelkezők (ezek felmutatásával) egész héten 50% kedvezményt kapnak a belépőjegyek árából. A gyógyászati részlegben – előzetes jelentkezés alapján – hétköznapokon kedvezményes áron biztosítják a szakemberek a gyógymasszázst, iszappakolást és a tangentor kezelést.

GASZTRO NAP

Reggeli a Kaposvári Nagypiacon

 

Idén is tartunk Gasztro napot, amit egy igazi különlegességgel kezdünk. Korán kelünk, és ellátogatunk a Kaposvári Nagypiacra reggelizni, ahol különleges csemegékkel és kellemes környezettel várjuk az érdeklődőket. Mivel a piaci reggelire csak korlátozott létszámban fogadhatunk vendégeket, ezért regisztráció és jegyvásárlás a Tourinform irodában lehetséges.

7400 Kaposvár, Fő u. 8. Telefon: 06-82-512-921, email: [email protected]

Sós és édes fogásaink

 

A gasztronómia jegyében a Gard’Ann Cukrászda a különleges, libamájas Kaposfest macaronnal várja a falatozni vágyókat. A sós ízek után a Kapos Hotel étterme a Rippl-Rónai süteménnyel vár minden kedves látogatót, az Eleven Kultúrbisztróban pedig Csiszár Katalin díjnyertes chuao csokoládéval ismerkedhetnek meg az ínyencek. Az étkezés utáni kávét Tóth Sándor díjnyertes barista készíti el az Egy Kávézóban, ahol a Kaposfest kávéját kortyolgatva bepillantást nyerhetnek a kávé világába.

22:00 Lackfi János önálló estje

 

SZIVÁRVÁNY KULTÚRPALOTA

 

Lackfi János négy nagy sikerű könyvet írt magyarságunkról, és most elkalauzol a földönkívüliek ismerős birodalmába. Kiderül, hol húzódik a belga–magyar határ, kitalálták-e a magyarok az ideális társadalmat, igaz-e, hogy minden magyar tud atombombát gyártani és lóháton állva hatos fogatot hajtani. Ha a néző ezek után nem tudja, sírjon vagy nevessen, nyugodtan tegye egyszerre mind a kettőt.

Jegyek kaphatók interneten, az Interticket jegyirodáiban, valamint Kaposváron a Toruinform irodában.